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- カテゴリ:一般
- 発売日:2021/11/30
- 出版社: チャールズ・イー・タトル出版
- サイズ:27cm/95p
- 利用対象:一般
- ISBN:978-4-8053-1661-0
紙の本
Zen Vegan Food Delicious Plant‐based Recipes from a Zen Buddhist Monk
著者 飯沼 康祐 (著)
見た目もよくおいしい精進料理を、現代風にアレンジした全73品のレシピを紹介。使用する食材、出汁のとり方、下ごしらえの方法を詳しく解説。定番の精進料理のほか、チーズやにんに...
Zen Vegan Food Delicious Plant‐based Recipes from a Zen Buddhist Monk
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商品説明
見た目もよくおいしい精進料理を、現代風にアレンジした全73品のレシピを紹介。使用する食材、出汁のとり方、下ごしらえの方法を詳しく解説。定番の精進料理のほか、チーズやにんにくを使わないイタリアンのレシピも掲載。【「TRC MARC」の商品解説】
『簡単! お寺ご飯』(徳間書店刊)英訳版
現役僧侶であり料理人でもある、飯沼康祐の精進料理レシピ集。見た目もよくおいしい精進料理を、現代風にアレンジした73種類のレシピを紹介します。のり、味噌、醤油など、使用する食材の解説や、出汁のとり方や、下ごしらえの方法を詳しく解説します。定番の精進料理に加え、チーズやにんにくを使わないヘルシーな「精進イタリアン」のレシピも紹介しています。
The 73 recipes showcased in Zen Vegan Food are incredibly beautiful and tasty, while also being nutritious, sustainable and ethically responsible. Color photos show the finished dishes, while comprehensive information on Japanese ingredients like seaweed, miso and tofu helps home cooks with shopping and preparation.
In this cookbook, readers will find:
・28 recipes for vegan congee—the traditional Asian rice porridge dish that is taking the West by storm. These include Congee with Eggplant and Ginger, Soymilk Congee and Congee with Saffron and Chestnuts
・A chapter on Japanese-Italian dishes with recipes such as Grilled Turnips with Mustard and Olive Sauce, Spaghetti with Pesto and Shiitake and Mushroom Risotto with Nori Seaweed
・Delicious condiments and starters to brighten up any meal, such as Mushroom Miso Paste and Crunchy Kombu Chips【商品解説】
目次
- Zen Vegan Basics – 精進料理とは
- The Basic Rules of Zen Buddhist Temple Cooking – 精進料理のルール
- A Glossary of Ingredients – 使用される主な食材
- Chapter 1: Make-ahead Basic and Snacks 下ごしらえ方法の解説とおかずレシピ
- ・Two Kinds of Dashi Stock – 出汁のとり方
- ・Deep-fried Tofu with Mushroom Miso - 揚げ出し豆腐きのこあんかけのせなど
- Chapter 2: Delicious Congee Rice Porridge 雑炊、お粥レシピ
- ・Yuba Congee – 湯葉のお粥 など
著者紹介
飯沼 康祐
- 略歴
- 飯沼 康祐 (いいぬま こうゆう):天台宗福昌寺副住職。大正大学卒。在学中より食を通じた布教を志し、飲食店に勤務しながら調理師免許を取得。現在はお寺を中心に各地で食を通じて仏教にふれることが出来る精進料理会を中心に活動している。
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